LGB 27425 Elektrische Ge 4/4 MOB

LGB_27425De MOB (Montreux- Berner Oberland Bahn) bezit vier locomotieven (nummer 8001 tot 8004) van de serie Ge 4/4. De door SLM/ABB geleverde machines lijken op het elektrische deel sterk op de Ge 4/4 III van de Rhätische Bahn, maar werken met 850 V gelijkspanning.

Een locomotief, nummer 8003, is in de opvallende vormgeving als zogenaamde koeienloc beschilderd. Het LGB-model geeft deze opvallende locomotief perfect weer.

Het model beschikt ook over met het voorbeeld overeenkomende technologie: de dakstroomafnemers gaan automatisch omhoog en omlaag en beide stroomafnemers liggen net als het voorbeeld altijd tegen de bovenleiding. De verlichting wisselt van wit naar rood. De voorste cabine en de instrumenten van het bedieningspaneel zijn eveneens verlicht. Met twee krachtige motoren kan het model ook gebruikt worden voor zware treinen op trajecten met hellingen.

Dit gedetailleerde en weerbestendige model is bijzonder rijk voorzien. Het beschikt over een op de fabriek ingebouwde  MZS-decoder onboard voor analoog en digitaal bedrijf. Cabinedeuren kunnen geopend worden, twee schakelaars voor de bedrijfsvorm, de rijstroom kan betrokken worden van de rails of van de bovenleiding, twee ingekapselde aandrijvingen met zevenpolige Bühler-motoren, alle assen van de loc zijn aangedreven, een antislipband, twaalf stroomafnemers, twee automatisch omhoog gaande pantografen, een systeem voor spanningsbegrenzing, automatische met de rijrichting wisselde verlichting, twee multifunctionele aansluitingen met zekering en natuurlijk een uitgebreide beschildering.

Het model wordt eenmalig uitsluitend in het jaar 2014 geproduceerd en wordt met een genummerd certificaat van echtheid geleverd. Lengte over buffers 65 cm. Tijdperk V.

► Bekijk LGB 27425 in onze webshop